Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po Shemi stranice

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

G - Trgovačke rute

Trgovačke rute vam omogućavaju da postavite rute za vaše trgovce koji će ići svaki dan u odredjeno vrijeme.

traderoute

Da bi ste postavili trgovačku rutu treba da odete na tržnicu. Jednom kada budete imali više od jednog sela opcija “trgovacke rute” će se pojaviti. Ovo što tu vidite je prikaz kada još nemate podešenu niti jednu trgovačku rutu. Da kreirate trgovačku rutu, treba da kliknete na link “Napraviti novu trgovačku rutu”.

traderoute

Nakon što kliknete “Napraviti novu trgovačku rutu”, ovo je prikaz onoga što će vam se pojaviti. Ovdje smo ponovno cenzurisali ime sela, koje bi trebalo biti u padajućem izborniku iza “destinacije rute”. Malo objašnjenje prikaza koji vidite ovdje: destinacija rute: selo u koje će resursi biti poslani. Primjećujete da na ovaj način možete slati resurse jedino u vaša vlastita naselja. Resursi: prilično očigledno, resursi koje želite poslati u drugo selo. Vrijeme starta: vrijeme u koje će vaši trgovci započeti ovu rutu. U ovom slučaju postavili smo ih da krenu u 16=16.00 po vremenu servera. Dakle ne prihvata se vrijeme koje ste vi ručno postavili na akaunt već vrijeme servera. Ovo je GMT+1 (Njemacka, Holandija,...) vremenska zona. Dostave: Koliko puta zelite da vaši trgovci idu? Mi smo postavili na tri puta što znači da će ići tri puta zaredom počevsi od 16h. Možete izabrati izmedju jedne, dvije ili tri dostave.

traderoute

Kada je trgovacka ruta kreirana, vidjet ćete ovakav prikaz kada odete na opciju “trgovacke rute” u trznici. Ponovno cenzurisano ime sela koje bi trebalo stajati odma iza “Destinacija rute…”. Možete odabrati trgovačku rutu i ići na opcije “produži”, “uredi” ili “izbriši”. Sve te opcije su prilično jasne same po sebi. Dalje, možete vidjeti početno vrijeme ovdje, količinu resursa uključenih u transport, iskoristljivost trgovaca i koliko je preostalo vremena do isteka rute. Ako pogledate ispod naslova “trgovci”, vidjet ćete “3x1”. Broj “3” oznacava broj isporuka, a broj “1” je broj trgovaca. Dakle jedan trgovac će ići tri puta.


Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne