Travian Odgovori

Započnimo s pitanjima

Pretraga po pitanjima

Da biste pronašli odgovor, odaberite glavnu kategoriju i zatim podkategorije dok se ne pojavi odgovor. U slučaju da ne pronađete odgovor koji vam je potreban, možete nas kontaktirati.

Imam pitanje o...

Malo detaljnije:

Pretraga po Shemi stranice

Ako preferirate pretragu po shemi stranice kao na većini drugih stranica? Nema problema, samo koristite navigaciju da biste pronašli svoj odgovor.

Problemi s hranom

Cropland

Jedan od prvih problema s kojima ćete se suočiti su problemi s usklađivanjem proizvodnje resursa. To se vidi na popisu proizvodnje: Crop hrane: 2 po satu.
Mnoge građevine konstantno troše hranu, u iznosu koji je prikazan kraj Consumption ikone. 

Na primjer, izgradnja drvosječe na razinu 1 zahtjeva: Lumber 40 Clay 100 Iron 50 Crop 60 Consumption 2 i konstantno konzumira 2 hrane po satu. Ova potrošnja se zbraja.

Pri vrhu ekrana možete vidjeti trenutačno stanje vaših skladišta, žitnice i potrošnje hrane: Da biste proizvodnju povećali, idite na vanjski dio sela i kliknite resursna polja (žute boje su). Pisat će koliko resursa trebate da biste podigli ta polja. Molimo, zapamtite da razina 1 farme za izgradnju zahtjeva 20 hrane.

Negativna proizvodnja hrane i učinak toga

Kada morate hraniti više jedinica i populacije nego što proizvodnja može podnijeti, proizvodnja hrane dobiva negativan predznak. To znači da jedinice u naselju počinju "prazniti" žitnicu. Ako je vlasnik naselja ne napuni prije nego što se hrana u žitnici spusti do 0, vojska će polako početi umirati od gladi. Kada proizvodnja dosegne 0, jedinice će prestati umirati.

Što je slobodna hrana?

Ovo je hrana dostupna za gradnju zgrada ili resursnih polja, klikom na ikonu bilansa hrane (krajnje desno na slici iznad) vidjet ćete ukupni iznos za to naselje

 •  Slobodna hrana je proizvodnja hrane smanjena za populaciju.
  • Uključuje oaze, mlin i pekaru
  • Ne uključuje bonus heroja ili zlatnu opciju za povećanje proizvodnje resursa

Kao što je prikazano u nastavku, možete vidjeti detalje za svako naselje klikom na ikonu bilansa hrane:

Što je "zaključana hrana"

To je razlika između proizvodnje hrane i slobodne hrane za zgrade. Ako nemate dovoljnu proizvodnju hrane, gradnja će biti spriječena dok ne unapredite proizvodnju.

Ograničenja i iznimke

 • Uvijek možete unaprediti polje za hranu.
 • Mlin i pekara mogu se izgraditi/nadograditi ako povećaju slobodnu hranu.
 • Glavna zgrada razine 1 se može uvijek graditi.
 • Ako je osnovna proizvodnja hrane u naselju 276 na sat (što je proizvodnja 6 polja hrane na razini 6) ili više, a slobodna hrana je manja od 0, tada se glavna zgrada, skladište i žitnica mogu izgraditi do razine 10.
 • Svijetsko čudo je iznimka i uvijek se može unaprediti.
 • Ne možete nešto izgraditi ili nadograditi ako će slobodna hrana pasti ispod 1.
 • Ne možete ruštiti mlin ili pekaru ako će slobodna hrana pasti ispod 1 (rušenje ovih zgrada je već uključeno).
 • Heroj ima osnovnu proizvodnju od 6 hrane na sat bez obzira na bodove. Ova osnovna proizvodnja slijedi pravila kao i uobičajena proizvodnja heroja i dodaje se u proizvodnju naselja kojemu heroj pripada, ali ne povećava slobodnu hranu.
  • Mrtav heroj i dalje proizvodi 6 hrane na sat.
  • Kad heroj oživi, ​​ta je proizvodnja jednaka njegovoj potrošnji.
 • Za sve ostale zgrade možete započeti gradnju samo ako imate pozitivnu proizvodnju (bez vojske, proizvodnje heroja, zlatnih bonusa).

Jeste li zadovoljni odgovorom na pitanje?

Da   Neutralno   Ne